Григор Димитров отстъпи на Иснър и отпадна от мастърса в Париж

Григор Димитров отстъпи на Иснър и отпадна от мастърса в Париж

В изключително драматичен мач, в който почти бе докоснал победата, Григор Димитров отстъпи на американеца Джон Иснър и така отпадна от турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж отново в третия кръг, както при всичките си досегашни участия.

 

Срещу високия 2,08 американец, чието най-силно оръжие е сервисът, Димитров загуби първия сет след 12 гейма без пробиви и тайбрек, който премина през много перипетии до 12:10 точки за Иснър.

 

Българинът не загуби концентрация и продължи безпогрешно да печели геймовете, в които подаваше, и във втория сет. Като същевременно засилваше натиска върху съперника си. Този натиск даде резултат в точния момент. При 6:5 за Димитров, американецът се разколеба и предаде подаването си – 7:5 гейма и равенство в сетовете.

 

По подобен начин се развиваше и третия сет, като надмощието на българина в разиграванията даде резултат по-рано. Той стигна до пробив в шестия гейм и после го затвърди и поведе с 5:2.

 

Иснър спечели подаването си, след което точно когато сервираше за спечелване на мача, Димитров се срина и отстъпи гейма на 15.

 

Последваха размяна на геймове и тайбрек, в който българинът оказа слаба съпротива. Така след 2 часа и 48 минути мачът завърши 2:1 за Иснър (7:6 (10), 5:7, 7:6 (3)).

 

Димитров за пореден път не успя да прескочи третия кръг на турнира в Париж, където вече има пет поредни отпадания на тази фаза.

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?