Григор Димитров победи Истомин и продължава напред в Шанхай

Григор Димитров победи Истомин и продължава напред в Шанхай

Григор Димитров записа сравнително лесна победа в първия кръг на турнира от серията "Мастърс" в Шанхай. Той надделя над Денис Истомин (Узбекистан) с 6:3, 6:3.

Първият сет започна много силно за българина, който успя да пробие два пъти своя съперник в първите четири гейма. При резултат 4:0 в неговата полза Истомин влезе в мача и взе подаването си. Последва класическо отпускане за Димитров, който позволи да бъде пробит. Истомин успя да запише и трети гейм на своя сметка, намалявайки резултатът до 4:3. Българинът обаче запази спокойствие и спечели на нула своето подаване, повеждайки с 5:3. Последва нов пробив в негова полза и затваряне на сета с 6:3.

При 2:2 във втория сет имаше критичен момент, в който Димитров допусна Истомин да стигне до две точки за пробив, но успя да стабилизира играта си и да се измъкне. Веднага след това българинът проби своя съперник и след това затвърди пробива си, правейки резултата 5:2 в своя полза. Истомин намали до 5:3, но с бърз гейм Димитров сложи на спора.

С преодоляването на първия кръг той си заработи 45 точки за световната ранглиста и 27 435 долара. Във втория кръг българинът ще играе с победителя от двубоя между Жулиен Бенето (Франция) и участващия с "уайлд кард" китаец Зе Жан.

Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?