Григор Димитров с втора победа в Австралия

Григор Димитров с втора победа в Австралия

Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи с 3:1 (6:3, 6:7 (10), 6:3, 6:4) Лукаш Лацко.

Първият сет се разви на приливи и отливи за Димитров. Българинът постигна ранен пробив и поведе с 3:1 гейма, но неговият съперник се върна в сета и изравни 3:3. Последва нов пробив за Димитров и този път сетът бе затворен без повече колебания – 6:3.

Вторият сет бе много по-напрегнат. Българинът пак започна с ранен пробив, но Лацко го върна веднага. До тайбрека двамата успяваха да вземат сервис-геймовете си. Тайбрекът започна по-добре за Лацко, който поведе с 5:3. Димитров отговори с три поредни точки и стигна до точка за сет. Лацко успя да отрази предизвикателството и в крайна сметка взе втората част с 11:10 точки в тайбрека.

И в третия сет Григор Димитров направи дежурния си ранен пробив, но този път го защити и поведе с 3:0. Така той сравнително лесно успя да затвори частта с 6:3.

Четвъртият сет започна отново с пробив за Григор Димитров, който поведе бързо с 3:1 гейма. В тази ситуация Лацко използва медицински таймаут и след завръщането си на корта успя да изравни. Българинът обаче се пребори за нов пробив, който защити и дръпна с 5:3. Лацко върна един гейм, но мачът бе затворен с 6:4.

Следващият съперник на Григор Димитров ще е неговият приятел Маркос Багдатис. Кипърецът се наложи с 6:1, 6:4, 4:6, 6:0 срещу белгиеца Давид Гофен.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт