Григор Димитров се класира инфарктно за третия кръг в Шанхай

Григор Димитров се класира инфарктно за третия кръг в Шанхай

Григор Димитров успя да спаси три мачбола, за да премине за първи път в кариерата си в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай. Българинът надделя с 3:6, 6:3, 7:6(6) срещу 46-ия в световната ранглиста Райън Харисън от САЩ.

Първият сет започна с по-активна игра на американеца, който успя да пробие противника си още за 1:3 гейма. Решаващ за тази част бе началният удар. Харисън успяваше да пласира 80% от подаванията си, докато Григор Димитров само 55%. След пробива сетът бе затворен сравнително лесно от представителя на САЩ с 6:3.

Вторият сет започна със събуждането на Григор Димитров, който успя да коригира сервисите си. И тук един пробив бе достатъчен, за да реши сета, но този път той бе в полза на българина. Така се стигна до 6:3 в негова ползва и равенство в сетовете.

В третата част Димитров поведе с пробив за 2:0, но бързо загуби предимството си, допускайки брейки. До тайбрека двамата тенисисти взимаха без проблем подаванията си.

В решителната част българинът допусна да загуби две от разиграванията при свое подаване и Харисън получи три мачбола. Американецът явно се "стресна" при мисълта, че може да отстрани деветия в света и допусна българинът да обърне мача с пет поредни точки.

Споделяне

Още от Спорт