Григор Димитров вече няма коронавирус

Григор Димитров вече няма коронавирус

Българският тенисист и световен номер 19 Григор Димитров е дал отрицателна проба за коронавирус преди дни и вече се чувства добре, съобщи хърватският спортен журналист Давор Буразин от вестник "Ютарний лист" в Туитър  в четвъртък.

Димитров обяви, че има положителен тест за Covid-19 на 21 юни, часове след като се отказа от участие в демонстративния турнир в хърватския град Задар "Адрия къп", организиран от Новак Джокович. Той напусна състезанието заради висока температура и се прибра в дома си в Монте Карло, където се изследва и обяви лошата новина.

След него с коронавирус се оказаха хърватинът Борна Чорич, двама от треньорите на Димитров - Кистиан Гро и Алгис Христов, сръбският тенисист Виктор Троицки, двама от треньорите на Джокович - Марко Паники и Горан Иванишевич, както и самият №1 в света и съпругата му Йелена. 

Димитров бе нападнат тежко от бащата на Джокович, но основните критики бяха към организаторите на турнирите в Белград и Задар и откровеното неспазване на противоепидемичните мерки.

Споделяне

Още от Спорт