Григор Гогов става шеф на Агенцията по горите

Новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите и държавните горски предприятия ще е инж. Григор Гогов, съобщи в събота зам.-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова при откриването на ловния сезон за пернат дивеч.

Шеф на Държавно горско предприятие в Благоевград става Светлозар Михайлов, а позицията в Смолян е дадена на Айнур Ибрямова. Валентина Маринова оправда кадровите промените с направени анализи и констатации за допуснатите досега пропуски и констатирано неизпълнение на финансови планове.

”И в момента продължава ревизия на завареното състояние в министерството. Когато се сформира екип, нормално е той да бъде представен от професионалисти и специалисти, които са доказали професионалния си опит. Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор "Гори", предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията”, каза още Маринова.

Според нея сформираният екип е достатъчно отговорен и ще изпълни своите задачи.

Малко след това Маринова се включи в ловната дружинка на село Ярлово, за да открие ловния сезон в едно от полетата край селото с лов на пъдпъдъци. Тя обясни, че от 15 години е ловджия.

"Нормата за лов е 15 пъдпъдъка на ден за един ловец. Нека всеки да има поне по 13, за да се чувства удовлетворен от днешния ловен излет", каза тя. По думите ѝ ловът не е само хоби, трябва да се прилагат всички научни подходи, за да има по-добра и устойчива популация.

Споделяне

Още от България