Гриша Ганчев отрече, че ще взима ЦСКА, Петър Жеков и Димитър Якимов напуснаха

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев определи като "спекулации" слуховете, че може да придобие мажоритарния пакет акции в ЦСКА, съобщи Gong.bg. Александър Томов също отрече подобен вариант.

Ганчев беше близо до това да вземе "червените" още през лятото на 2013 г., когато води дълги преговори с тогавашните собственици от "Титан". В крайна сметка нещата не се получиха. Малко след провала на разговорите му с пернишките бизнесмени на сцената отново излезе Томов и взе контролния пакет акции.

Междувременно легендите на клуба Петър Жеков и Димитър Якимов подадоха оставки като членове на Надзорния съвет на ЦСКА. По думите на Жеков пред "Стандарт" причината е, че двамата не са съгласни с политиката на Томов.

 

Легендарният голмайстор на "червените" нападна директно вече бившия треньор на отбора Стойчо Младенов, обвинявайки го, че заради него служителите и треньорите в школата са останали без заплати от началото на годината.

 

По думите му става въпрос за неустойка от 240 000 лева, която Младенов си прибрал заради стари задължения към него от времето на "Титан". Парите били преведени за заплати от Ивайло Манджуков и Юлиян Инджов и по тази причина станал скандала между тях и Томов.

 

"Защото те преведоха веднага след Нова година пари за заплати. Доста пари. Имаше и за заплати на футболистите, и за служителите, и за треньори в школата. Томов обаче плати с тях 240 000 лева на Стойчо Младенов и за служителите не остана. Говоря за неустойка от времето на "Титан". Манджуков и Инджов побесняха. Нормално", коментира Жеков пред "Стандарт".

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт