Гришъм наруши забраната си за филмиране на “Завещанието“

Гришъм наруши забраната си за филмиране на “Завещанието“
Популярният американски писател Джон Гришъм наруши собствения си мораториум върху екранизацията на книгата му “Завещанието“, излязла на пазара през 1999 г., съобщи във вторник “Варайъти“. Гришъм е подписал договор с продуцентите Марк Джонсън и Хънт Лоури. Сумата на сделката не се съобщава.

В романа известен милиардер лишава от наследство своите жадни за състоянието му от 11 млрд. долара. Той оставя парите на своя незаконно родена дъщеря, която се занимава с благотворителност в Бразилия. Сюжетът на книгата проследява опитите на нейните адвокати да защитят наследството ѝ.

Обект на забрана за екранизация беше и първата книга на майстора на трилъри “Време за убиване, публикувана в края на 1980-те години. Гришъм позволи снимането на едноименен филм едва през 1996 г. Тогава кинокомпанията “Уорнър брос“ му плати 6 млн. долара авторски права и други, което бе рекордна сума за онова време. Тогава в лентата се снимаха Сандра Бълок, Матю Макконъхи, Самюел Л. Джексън и други известни актьори. Филмът се отплати на създателите си с приходи от над 150 млн. долара от прожекции.

Срокът за реализацията на новия проект не е определен, не е ясно и с какъв актьорски състав ще се осъществи.

Досега по произведения на Гришъм са снимани девет игрални филма с общи приходи от кинопрожекции от близо 900 млн. долара, като рекордьор е първата лента, създадена по негов роман - “Фирмата“ от 1993 г. с участието на Том Круз.

В момента в процес на реализация е и филм, създаден по мотиви от последната книга на Гришъм - “Съдружникът“, пусната за продажба в САЩ през януари 2009 г. Главната роля е дадена на актьора Шия Лабьоф, чиято звезда изгря с участието му в четвъртия “Индиана Джоунс“ като син на археолога авантюрист.

Споделяне

Още от