Гроздан Караджов: Ако това е мнозинството, което управлява, тежко на страната

Гражданският съвет на РБ разглеждал позитивно идеята на ДСБ за обединение на проевропейските формации около кандидатура на Плевнелиев

Гроздан Караджов

Депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов подкрепя намеренията на президента да се потърси решение на Конституционния съд, с което да се върнат правата на българите в чужбина да гласуват, без да им се създават пречки.


Това, което направи възможно вчерашното гласуване, е едно безпринципно мнозинство между "Атака", ГЕРБ, БДЦ, Патриотичния фронт и части от Реформаторския блок, коментира Гроздан Караджов. По думите му между тези формации не може да има никаква принципна съгласуваност на действията и няма тема, по която те да формират обща политика.

Ако това е мнозинството, което управлява страната, тежко на страната, коментира той.

Според Караджов този парламент не може да продължава да работи по този начин, той става ненужен за българското общество и най-добре е да се търси вариант за саморазпускането му.

В отговор на въпрос Гроздан Караджов каза, че от Гражданския съвет на Реформаторския блок разглеждат позитивно предложението на лидера на ДСБ Радан Кънев десните формации да се обединят около кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат.

Гледаме позитивно изобщо на идеята да се постави на картата на кандидатите поне един сериозен кандидат, който е доказал, че е евроатлантически настроен, че няма да промени посоката на страната и няма да обслужва интересите на Русия в България, заяви Гроздан Караджов.

По думите му настоящият президент е стопер на руското влияние у нас. Плевнелиев е един от най-ярките говорители в Източна Европа, които показват истинската страна и интереси на Русия и начините, по които се прокарват в България, смята той.

Ако обаче впоследствие Плевнелиев не се самозаяви и не стане кандидат, тогава ще се отвори възможност за диалог извън тази кандидатура, коментира Караджов.

Затова той отправи призив към ГЕРБ да поемат щафетата, да премислят внимателно предложението, което е направено от страна на ДСБ, и да се явят в някаква форма на диалог с онези формации в РБ, които са в опозиция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?