Гроздан Караджов: ДПС да напишат не закон, а учебник как се източва банка

Гроздан Караджов: ДПС да напишат не закон, а учебник как се източва банка

"ДПС пишели закон за разкриване на истинския грабител на КТБ?! Не закон, а направо учебник да напишат! Кой, ако не те?! Безспорно имат нужната експертиза - знаят как се източва банка, как се срутва банка, как се разграбват отломките ѝ. С помощта на всички регулаторни, уж независими, органи, които иначе би трябвало да предотвратяват точно това!"

Това написа във Фейсбук в сряда бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов по повод изявлението на Йордан Цонев от ДПС, че заедно с колегата му в парламента Делян Пеевски пишат нов закон за "доразграбването" на КТБ.

"Кога, ако не сега?! Ценни активи в КТБ не останаха - всичко е разпиляно или продадено на смешни цени. С активното участие на тези, които би трябвало да бдят това да не става! Как, ако не така?! Авторите имат опит в писането на закони с обратен ефект. Пример - предишният им законотворчески опит - законът за офшорките, който трябваше да забрани на компаниите с неясна собственост да имат медии и да получават обществени поръчки, лицензии и концесии у нас. И оттогава, като гледам, собствеността на медиите се проясни и едва ли не обществото узна истинските собственици на големите телевизии, вестници и безброй уебсайтове. Напротив, офшорките им не само просперираха, но и се мултиплицираха. С любезното съдействие на някои министри, които би трябвало да работят в публичен, а не в частен интерес", добавя Караджов в социалната мрежа.

Според него "поредният закон за КТБ окончателно ще погребе и малкото останали следи". "Пито от крадците, платено от данъкоплатците", завършва бившият депутат от РБ.

Споделяне

Още по темата

Още от Анализи и Коментари

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?