Грозна разправия за пари смути пленарно заседание

Грозна разправия за пари смути пленарно заседание

Шумен скандал в пленарна зала се разрази в сряда между двама депутати – Павел Шопов (“Атака”) и бившия му колега от парламентарната група Петър Манолов. Двамата се обиждаха на “крадци” и “мошеници”, а председателстващата заседанието Камелия Касабова бе принудена да ги отстрани от заседанието с думите “ако имате лични проблеми, решавайте ги навън”.

Разправията между двамата станала за пари, разказа в кулоарите на парламента Шопов, който поискал от Манолов да върне на “Атака” към 700 000 лева държавна субсидия. Средствата се превеждали по сметка на Манолов, който е мандатоносител на коалиция “Атака”. След напускането му от парламентарната група и обявяването му за независим, от Министерството на финансите продължавали да му превеждат субсидията за цялата коалиция на негова сметка, обясни Шопов.

“Опитах се в пленарна зала да го попитам кога ще ни преведе парите. Манолов обаче започна с най-грозни епитети да ме обижда”, допълни зам.-шефът на “Атака”, който определи поведението на Манолов като “цинично”. Той допълни, че “не може в лицето на един човек да се съсредоточават такива големи суми държавни пари”. По думите му финансовото министерство не им давало информация за превежданите пари, а те се полагали на партия “Атака”, тъй като регистрацията на коалицията се държи от лидера ѝ Волен Сидеров. Той призова Министерството на финансите да блокира сметките и да не ги дава на “един крадец”.

На въпрос на Mediapool, след като е лишена от държавните средства, с какво се издържа партията, Шопов отговори, че “това е въпрос на друг разговор” и “една партия може да се издържа от членски внос”.

Това не е първият скандал за държавната субсидия на спечелили изборите партии и коалиции. По време на предишния парламент мандатоносителите на НДСВ – партия „Оборище” и партията на българските жени – дълго време отказваха да споделят субсидията с царската формация, което бе съпровождано от скандали и разправии.

Споделяне

Още от България