Груб шофьор на автобус 72 в София ще бъде уволнен

Груб шофьор на автобус 72 в София ще бъде уволнен

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска уволнение за шофьора на автобус 72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса. Шофьорът е посочил като причина за грубото си поведение ниската си заплата.

"Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това "Центърът за градска мобилност" си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки. Лично аз му препоръчах да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо.

Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение, тежко да бъде санкциониран", заяви Фандъкова.

Кметът Фандъкова подчерта, че всички нови автобуси, трамваи и тролеи имат рампи за хора с увреждания.

По думите ѝ след седмица предстои да бъдат пуснати в движение нови 70 автобуса по линиите на градския транспорт в столицата. Всички те са климатизирани и оборудвани със съоръжения за достъпност.

Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана, каза още Фандъкова. В понеделник заради протест на жителите на района бе поискана оставката на кмета на "Младост" д-р Цвета Авджиева. Главният архитект на София ще проверява и други сигнали, посочи Фандъкова.

"Ще изпълня своят ангажимент към хората от блоковете 19,20 и 21 да намерим възможността да не се построи тази детска площадка, така че ще ви информирам своевременно. Също така главният архитект има задачата да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани", посочи столичният кмет.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?