Група за рекет и наркотици е разбита в Монтана

Спецпрокуратура повдигна обвинения на десет души, един от тях е лидерът на "Килърите-2"

Група за рекет и наркотици е разбита в Монтана

Престъпна група за рекет и наркотици е разбита в Монтана при съвместна акция на полицията и прокуратурата, съобщи МВР.

 

На десет от задържаните, сред които и един от лидерите на "Килърите-2" - кикбоксьорът и ММА боец Мартин Антов, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия и разпространение на наркотици.

Първоначално при акцията в четвъртък са били задържани 15 души, но петима от тях са освободени.

В рамките на спецоперацията са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество обиски в Монтана и в София. На три от адресите са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на лидера са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

 

Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия. Извършени са и голям брой разпознавания.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала в региона на Монтана от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици, е посочено в съобщението на МВР.

 

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа. Предстои в събота Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Разследването по дейността на престъпната група е отнело близо година.

 

В четвъртък заместник главният прокурор Иван Гешев каза, че неутрализирането на престъпни групи, които тормозят жителите на различни градове в страната е приоритет за Специализираната прокуратура.

Споделяне

Още от България