Групата на Таки в ареста оредя

С още двама души намаля т. нар. група на Таки и от първоначално единадесетте задържани, в ареста остават само четирима. В четвъртък Софийският апелативен съд пусна без никаква мярка за неотклонение Свилен Николов и Васил Христов. Това на практика означава, че срещу тях няма събрани никакви доказателства.

Цветан Миленов – Църи, Асен Китанов – Психото, Васил Бекиров и Владимир Иванов обаче остават в ареста. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и нанасяне на телесни повреди. Магистратите сметнаха, че за тях може да се направи обосновано предположение за авторство на деянията.

Основният свидетел срещу тях е Иво Истилянов – Буземеца, дребен люлински бандит, за когото се твърди, че е дилър на хероин и работи за Мирослав Пелтеков. Според адвокатите на обвиняемите обаче показанията му не са подкрепени с никакви факти и доказателства. По подобен начин стоял и въпросът с другия свидетел Росен К. - Стъкларя. Веднъж той пуснал жалба в столичната полиция, че е бил нападнат от четирима-петима маскирани мъже, които не може да разпознае, но при разпита му пред съдия посочил имената им.

Т. нар. група на Таки бе задържана на първи юни при шумна полицейска акция. 24 часа след арестите обаче петима от заключените бяха освободени, защото срещу тях нямаше никакви доказателства. В съда стана ясно, че прокуратурата не разполага с нищо и срещу още двама от тях. По традиция обаче разследващите прибързано се похвалиха, че "този път обвиненията не са балон".

Полицията продължава да издирва Христофорос Аманатидис – Таки и още трима души от групата му.

Споделяне

Още от България