Грузинският президент призова жените да се записват в армията

Президентът на Грузия Михаил Саакашвили се е обърнал към жените в страната с призив да постъпят в армията.

Според РИА Новости, призивът е бил отправен в четвъртък, по време на реч на президента в един от летните лагери в западната част на Грузия.

По думите на Саакашвили, трябва "всеки враг, който реши с агресия да атакува страната, да знае, че освен редовната армия, ще му се опълчат хиляди запасняци". "Ние не се готвим в близко бъдеща за война, но ако някой реши да нападне Грузия с агресивни намерения, той ще знае, че ще се срещне с петмилионна добре организирана армия", казал той.

Преди два дни в интервю за френския в. Либерасион Саакашвили каза, че Грузия е на прага на война с Русия заради конфликта в сепаратистката провинция Южна Осетия. Едновременно с това президентът каза, че страната му желае решаване на кризата с мирни средства.

Също в четвъртък сътрудниците на военното контраразузнаване на Грузия задържаха трима високопоставени военнослужещи във вътрешните войски и министерството на отбраната.

Според съобщението на агенция Новости - Грузия, сред задържаните е началникът на склада на военната база на Министерството на отбраната в селището Осиаури Амиран Тедиашвили, който е обвинен в разпродаване на военно имущество. Според данни на следствието, той е продал съхраняваните в склада гранати, като ги е заменил с камъни. Задържани са също подполковникът на вътрешните войски на министерството на вътрешните работи на Грузия Елгуджа Николадзе и майорът от министерството на отбраната на Грузия Гела Магалтадзе. Те са обвинени в присвояване на дървени материали и гориво, принадлежащи на държавата.

Още от Свят