Гуайдо призова за протести, след като преговорите в Осло приключиха без споразумение

Гуайдо призова за протести, след като преговорите в Осло приключиха без споразумение

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще продължи да организира протести, след като преговорите с представители на венецуелското правителство в Норвегия приключиха вчера, без да бъде постигнат напредък в уреждането на кризата във Венецуела, предаде Ройтерс.

На срещата в Осло делегати на опозицията повториха призивите си към президента Николас Мадуро да подаде оставка и да позволи на преходно правителство да организира президентски избори.

"Към момента няма споразумение, така че единственият ни шанс сега" е да продължим с уличните протести, каза Гуайдо пред "Фокс бизнес нетуърк". "Искаме да постигнем уреждане на конфликта", добави той.

"Страните проявиха волята си да напреднат в търсенето чрез преговори на конституционно решение за страната, включващо политически, икономически и изборни въпроси", каза вчера норвежкото външно министерство.

"За да се съхрани един процес, който може да даде резултати, страните са приканени да проявят най-голяма предпазливост в коментарите и изявленията си по този процес", се казва още в изявлението на министерството.

Споделяне

Още от Свят