Гугъл оттегли регистрацията на неонацисткия уебсайт след събитията в Шарлотсвил

Гугъл оттегли регистрацията на неонацисткия уебсайт след събитията в Шарлотсвил

Гугъл оттегли регистрацията на неонацисткия уебсайт "Дейли стормър" (The Daily Stormer) с мотива, че нарушава правилата за използване, след като в сайта бе публикувана статия с подигравки към сгазената и убита жена в Шарлотсвил по време на шествието на бели националисти, предаде Асошиейтед прес.

Сайтът изчезна за кратко в понеделник, след като компанията за регистрация на интернет домейни GoDaddy също оттегли името на домейна. Но не след дълго той отново се появи и качи съобщение на издателя Андрю Англин, че той отново контролира сайта, след като за малко контролът над него поел член на хакерската група "Анонимните" (Anonymous).

Статията за убитата Хедър Хайър съдържа критики към външността ѝ, към факта, че няма деца и че не е могла да се отдръпне достатъчно бързо от връхлитащата я кола.

32-годишната Хедър Хайър бе убита от Джеймс Фийлдс, който я блъсна, врязвайки се с колата си в група протестиращи срещу расизма и белия национализъм, напомня АП. Това бе контрапротест срещу белите националисти, които се събраха, за да протестират срещу премахването на статуя на командващия армията на Конфедерацията в гражданската война между Севера и Юга генерал Робърт Лий в парк в Шарлотсвил, в щата Вирджиния.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?