"Гугъл" представи новата версия на операционната система за мобилни устройства Андроид

"Гугъл" представи новата версия на операционната система за мобилни устройства Андроид

Американската компания "Гугъл" (Google) представи новата, шеста поред версия на операционната система за мобилни устройства Андроид (Android) - Андроид Ем (Android M).
Това бе главното събитие на ежегодната конференция на "Гугъл" за разработчици, която започна в четвъртък в Сан Франциско и ще продължи до събота.

Андроид Ем е с по-високо ниво на защита от автоматично качване на нежелани приложения. Към новата операционна система е включена собствена платежна система Андроид Пей (Android Pay), която позволява извършване на покупки без достъп на продавача до банковата сметка на купувача.

"Гугъл" е повишила безопасността на новата операционна система чрез технология, която разпознава собственика на мобилното устройство по пръстов отпечатък. Андроид Ем ще се
появи на пазара в края на тази година.

Заедно с това "Гугъл" представи и новата операционна система Брило (Brillo), която ще се появи на пазара идната есен. Тя позволява на различни електронни устройства да си взаимодействат в едно жилище или работно помещение.

На конференцията бе обявено и пускането от днес на онлайн фото услуга, която дава възможност за безплатно и неограничено съхраняване на снимки и видеозаписи.

Старши вицепрезидентът на "Гугъл" Сундар Пичаи съобщи в края на презентацията, че компанията продължава да работи над автомобил-робот, който няма нужда от шофьор. "Подобни машини ще станат бъдещия вид транспорт и ние имаме намерение да сме
първите в тази област", каза Пичаи.

Разочарование за присъстващите бе липсата на информация за очилата-компютър на "Гугъл" (Google Glass). Според някои информации компанията работи над второ поколение Google Glass, тъй като първата версия на "умните" очила се е оказала относително несполучлива.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?