”Гугъл” създава мега-компания, наречена ”Алфабет”

”Гугъл” създава мега-компания, наречена ”Алфабет”

Американската компания "Гугъл" (Google) обяви , че променя корпоративната си структура и създава нова компания майка, наречена ”Алфабет” (Alphabet).

Изпълнителен директор на "Алфабет" ще бъде съоснователят на "Гугъл" Лари Пейдж, а другият съосновател Сергей Брин ще получи поста президент на новата компания, съобщи Асошиейтед прес.
В изненадващо изявление, Пейдж заявява, че ”Алфабет” ще е компанията майка за клона за технологични изследвания X Lab, инвестиционната единица Google Ventures, научните и здравни операции на компанията, както и на търсачката Google.

”Нашата компания оперира добре днес, но ние мислим, че можем да я направим по-чиста и по-отговорна“, казва се в изявлението на Пейдж, съосновател на технологичния гигант заедно със Сергей Брин. ”Така че, създаваме нова компания, наречена ”Алфабет”. Наистина съм развълнуван, че ще ръководя Alphabet като изпълнителен директор с помощта на моя способен партньор, Сергей, като президент“, посочва той.

По думите на Пейдж, ”Алфабет” е ”най-вече група компании“, най-голямата от които е Google.

”Алфабет” ще се фокусира върху съвременни научни разработки като „умните“ контактни лещи, отчитащи нивата на глюкозата в сълзите и подобряването на човешкото здраве, което е целта на друга фирма в конгломерата – Calico.

Споделяне

Още от Бизнес