Гюнай Исмаил: Продават ни на ДПС, напускам ГЕРБ

Около 50 членове от Шуменско са последвали координатора по въпросите на малцинствата

ГЕРБ Шумен закрива предизборната си кампания през 2017 г. Сн. ГЕРБ Шумен

Координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил е обявил, че напуска партията.

Той е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ, в което декларира решението си, съобщи Faktor.bg, като се позова на "свои източници в Шумен".

Гюнай Исмаил посочва, че е станал учредител на партията ГЕРБ в смесените региони с надеждата, че тя ще бъде алтернатива на ДПС в бастионите на Доган.

"Но днес се случва нещо отвратително - българските турци в смесените райони сме продавани и препродавани на ДПС", мотивира решението си да напусне партията на Бойко Борисов инж. Исмаил.

Заедно с него партийните си книжки са хвърлили още 50 турци от обласдт Шумен, посочва изданието.

Координаторът на ГЕРБ за областта Любомир Христов, който е и кмет на община Шумен, не вдигаше мобилния си телефон.

Общинският ръководител на ГЕРБ в Шумен Стефан Желев каза по телефона за Mediapool, че до петък вечерта Гюнай Исмаил е бил член на ГЕРБ и не знае нищо за решението му да напусне партията.

Mediapool не успя да се свърже с ръководството на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която се оглавява от премиера Бойко Борисов, а негови заместници за кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас - Димитър Николов.

Редовите членове от Изпълкома на партията, с които Medсiapool се свърза пък не знаеха нищо по случая.

Това е второ масово напускане на членове на ГЕРБ. През май тази година около 50 членове на партията от Видин я напуснаха. Сред тях бе и бившият кмет на града Огнян Ценков, който обяви, че е готов да се включи в новия политически проект на Цветан Цветанов, ако бъде поканен.

Около месец по-късно стана ясно, че има разкол и в редиците на ГЕРБ в структурата ѝ в Плевен.

Междувременно бившият втори в партията на Борисов Цветан Цветанов обяви новия си политически проект - "Републиканци за България", с който ще участва на парламентарните избори. В четвъртък той започна обиколката си в страната от Благоевград - един от избирателните му райони. По данни на местни медии в редиците му са се влели трима бивши кметове от ГЕРБ - на Благоевград, на Сандански и на Банско, за които имаше сигнали за корупция. Те бяха едни от първите, с които лидерът на ГЕРБ се раздели, заради множество оплаквания от местни хора за дерибействата им в региона.

Споделяне

Още по темата

Още от България