Гюнай Сефер и Митхат Табаков осъдени от две инстанции за схема за близо 1 млн. лв.

Митхат Табаков и Гюнай Сефер (в гръб).

Бившите депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков са осъдени от две съдебни инстанции по едно от делата срещу двамата, образувано заради схема с обществена поръчка, осъществена по времето, когато единият е общински съветник в Дулово, а другият – кмет.

Става дума за строителство на Общински пазар и пречиствателна станция, като на фирми на Сефер са били изплатени близо 1 милион лева, без да е свършена работа. Това са приели Окръжният съд в Силистра и Апелативният съд във Варна, показва справка на "Правен свят".

Табаков е осъден на 4 години затвор за престъпление по служба, както и на една година затвор и за документно престъпление в съучастие със Сефер. Той пък е получил една година условно с тригодишен изпитателен срок.

Други две дела срещу Сефер и Табаков бяха стигнали до втора инстанция (в Софийския апелативен съд), но едното бе върнато на градския съд, а другото – на прокуратурата. По-голяма част от делата приключват още на първа инстанция с оправдателни присъди срещу Сефер. Изключение правеше делото за документни измами за строежи на пътища за 370 000 лева, по което бяха осъдени на 10 и 11 години затвор, но именно него САС върна на прокуратурата заради множество нарушения.

Споделяне

Още от България