Хъба и военното партньорство обсъди Борисов с американски конгресмени

Хъба и военното партньорство обсъди Борисов с американски конгресмени

Развитието на проекта за газовия хъб и проучванията за енергийни ресурси в Черно море, доброто партньорство със САЩ в областта на отбраната и съвместните учения, както и икономическите показатели на страната ни в допълнение с тенденцията млади квалифицирани кадри да се връщат на работа в страната., е обсъдил премиерът Бойко Борисов с гостуваща у нас делегация от Конгреса на САЩ.

В понеделник, в Министерския съвет премиерът разговаря с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Конгресмените са подчертали значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми.

Акцент сред енергийните теми е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан“, както и проучванията за нефт и газ в дълбоките води на Черно море.

Борисов се е похвалил, че икономическият растеж на България се ускорява до 3.9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Същевременно, по данни на Евростат, безработицата в страната е под 6 на сто. Като добър знак министър-председателят посочил също, че все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Борисов обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната беше и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019“ в България, допълниха от правителствената пресслужба.

Споделяне

Още от Бизнес