Хаджигенов определи Татяна Дончева като "политически търгаш"

Хаджигенов определи Татяна Дончева като "политически търгаш"

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" определи коалиционния си партньор в "Изправи се! Мутри вън" Татяна Дончева като "политически търгаш".

Изказването му идва, след като миналата седмица се разбра, че Дончева преговаря за коалиция с БСП и може да напусне "Изправи се! Мутри вън", но в крайна сметка това не стана. Преди ден лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че причината за това са били неизпълними изисквания на Дончева – коалицията да се прекръсти на "БСП за България – Д 21", да има гарантирани места в парламента и субсидия.

Така в крайна сметка Дончева остана част от "Изправи се! Мутри вън". Сега на въпрос какво е поискала тя, за да остане в коалицията, Хаджигенов отговори:

"Всичко това, което е поискала в БСП и беше озвучено от г-жа Нинова, беше поискано и при нас и не беше прието. Тя беше в коалицията и предишния път. Това, което направихме сега, е, че репликирахме коалицията. Отново. Без никаква промяна, положителна, в никаква посока. Това, което беше, това е и сега - нищо повече. И да - не пречи. Търгашите и не само в политиката, искат всичко. Наша работа е да не им дадем ", добави той.

"Правенето на коалиция е вид пазарлък. За съжаление, понякога излиза от рамките на нормалното или поне от моето разбиране за нормалност, но това е мой проблем", добави Хаджигенов.

По-късно пред БНР Татяна Дончева обяви, че нито сега, нито на предишните избори, Хадхигенов "не е участвал в преговорите, не е подписвал споразумението (за "Изправи се!Мутри вън – бел. ред) и не го е чел".

"Щеше да забележи най-малко една подробност, а то има още много подробности – че той не е съпредседател и не е представлява коалицията. Това ми се струва една съществена разлика. Тук имаше нужда Мая Манолова да е едноличен представител, което е и постигнато", каза Дончева.

Дончева призна, че наистина е поискала оповестеното от Нинова и "в нито един момент не сме били близо до споразумение за коалиция с БСП".

"Не може да се подпише споразумение, защото на "Движение 21" не беше предложено място в коалицията. Когато предлагате избираеми или неизбираеми места в коалицията – това е друга работя. Тях може да ги предложите на партийни членове, на граждани, на членове на други партии ", каза тя, а от думите ѝ се разбра, че проблемът е в това, че партията ѝ е нямало да бъде пълноправен член на обединението около БСП, а хората нямало как да разберат за "широка лява коалиция" ако тя носи старото име – "БСП за България" и в нея не са изписани и имената на новите партньори.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?