Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние построихме

"Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори"

Николай Хаджигенов, сн. БГНЕС

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме".

"Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена. Всяко отиване на избори по нечия прищявка на Трифонов струва 65 млн. лева", каза той пред БНТ.

Хаджигенов посочи, че лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) е единственият, който поставя ултиматуми.

"Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори", каза Хаджигенов.

Според него трябва да се водят разговори за съдебната реформа.

"Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза депутатът от ИБГНИ.

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това са законопроектът за НСО, Законът за защита на бюрото, закриването на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

"Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация", каза Хаджигенов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?