Хакери атакуваха правителствени уебсайтове в САЩ

Хакери атакуваха правителствени уебсайтове в САЩ

Американски правителствени уебсайтове, много от които в щата Охайо, бяха атакувани от хакери, които отправиха послание, изразяващо подкрепа за терористичната групировка "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

На уебсайта на републиканския губернатор на Охайо Джон Кейсик беше публикувано послание, в което се казваше: "Ще ти се търси отговорност, Тръмп - на теб и на всички твои хора, за всяка пролята капка кръв в мюсюлманските страни." Посланието, оставено от хакерите, завършваше с думите: "Обичам "Ислямска държава"."

Същото послание се появи и на правителствени уебсайтове в град Брукхейвън, щата Ню Йорк, и окръг Хауърд, щата Мериленд.

Сред атакуваните правителствени уебсайтове в Охайо бяха интернет страницата на съпругата на Джон Кейсик - Карън Кейсик, Управлението за медицинска помощ, Управлението за реабилитация и изправление и Комисията за контрол на казината.

Ръководителят на отдела за комуникации на Управлението за административни услуги на Охайо Том Хойт беше един от служителите, потвърдили атаката.

"Всички засегнати сървъри са изключени от интернет и ние разследваме как тези хакери са могли да обезобразят тези уебсайтове. Работим и с правоприлагащите органи, за да разберем по-добре какво се е случило", каза той.

Хакерските действия са част от кибертероризъм, засегнал правителства и корпорации по света.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?