Хакери атакуваха сайта на Станишев

Хакери атакуваха сайта на Станишев

Личният сайт на лидера на БСП Сергей Станишев бе успешно атакуван от хакери в ранните часове в четвъртък. На интернет страницата Stanishev. bg се появи надпис "Официално хакната страница", последван от съобщение на хакерите.

“Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България! Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания, би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви? Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?… к’во ли питам… то е ясно!!! Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните ѝ богатства и да оронвате авторитета ни като нация… Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!"

Часове по-късно интернет страницата бе възстановена.

Ръководителят на пресцентъра на БСП Жанет Пашалиева заяви пред Меdiapool, че партията подозира, че хакерската атака е на политическа основа. Пашалиева определи като "абсурдна" възможността левицата сама да е инсценирала атаката като част от PR ход.

Хакерите са оставили и послепис на страницата, в който твърдят, че не изпълняват поръчка на политическите опоненти на столетницата:

"Не сме “платени хакери”, и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!! Ние и хората като нас сме бъдещето на България и всеки божи ден се скъсваме от работа и мизерстваме заради вашата безочливост и НАГЛОСТ!!! Левски и Ботев не са си дали живота, за да си пълните вие гушите!!”.

Според Пашалиева всекидневно има по около 300 атаки срещу личния сайт на Сергей Станишев, който се поддържа от БСП, и не изключва в бъдеще отново да се повтори подобни случаи.

Тя съобщи още, че БСП ще се опита да установи официално кой стои зад хакерската атака и ще се обърне към компетентните органи.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?