Хакери откраднаха данните на клиенти на сайт за изневери

Малък процент вече са публикувани в мрежата, очаква се да изтекат още

Хакери откраднаха данните на клиенти на сайт за изневери

Хакери са откраднали данните на клиенти на "Ашли Мадисън" (Ashley Madison) – базиран в Канада сайт за запознанства между женени, които желаят да изневеряват на съпрузите си.

Хакерите твърдят, че са се добрали до информация, която включва "всички тайни сексуални фантазии на клиентите и съвпадащите транзакции с кредитни карти". Те сами се хвалят, че са успели да откраднат истинските имена и адресите на потребителите на сайта, включително и на тези, които преди това са платили за изтриване на акаунта им.

Операторът на сайта потвърди само, че е имало атака, но отказа да даде повече подробности, предаде ББС. След като се разбра за атаката, от "Ашли Мадисън" са уверили, че ще позволят на клиентите, които искат да изтрият профилите си, да го направят безплатно и веднага. Досега компанията събираше такса от 19 щатски долара за "пълно изтриване".

Експертът по сигурността Брайън Кребс заяви, че малък процент от данните от потребителските акаунти на сайта са били публикувани в мрежата, като хакерите планират да публикуват още, докато уебсайтът не бъде затворен.

Хакерите наричат услугата "пълна лъжа", защото някои лични данни се съхраняват и след като клиент плати, за да бъдат изтрити. От "Ашли Мадисън" обаче контрират, че при услугата за платено премахване на профилите се изтрива цялата информация за потребителя.

Потребителите на "Ашли Мадисън" са близо 38 млн., като компанията оперира в над 50 страни.

През май обект на хакерска атака стана сайтът за срещи и запознанства Adult Friend Finder. Тогава в мрежата изтекоха данните на хиляди клиенти.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?