Хакерите на "Игра на тронове" искат откуп, за да спрат теча на данни

Хакерите на "Игра на тронове" искат откуп, за да спрат теча на данни

Хакерите, които удариха базата данни на НВО и публикуваха сценарии и други данни от новия сезон на тв сериала "Игран на тронове", поискаха откуп, за да спрат да изнасят информация, предаде ББС във вторник.

В нов теч на данни те публикуваха сценарий на все още неизлъчения пети епизод от сегашния седми епизод на сериала. Споделени в мрежата бяха и видеа и документи от други тв предавания на телевизията.

Хакерите твърдят, че разполагат с 1.5 ТВ данни на НВО, но компанията заяви, че не вярва имейл системата ѝ да е била компрометирана.

Документите в последния теч са отбелязани като "НВО падна", според сайта Wired news, и включват също правна информация, договори със служители и други файлове накомпанията.

Според Асошейетед прес някои документи съдържат лични контакти на актьори от сериала.

В появило се видео с течащ текст, адресиран до изпълнителния директор на НВО Ричард Плеплър, се появява и искане за откуп, но точната му сума не е посочена от хакерите.

"Нашите претенции са ясни и не подлежат на преговори – искаме XXXX долара, за да спрем изтичането на ваши данни", чете се в редактираната бележка от видеото.

"HBO похарчи 12 млн. долара за пазарни проучвания и 5 млн. долара за реклами (за седмия сезон на "Игра на тронове"). Така че приемете ни като допълнителен бюджет за вашата реклама", допълва се в текста, подписан от "мистър Смит".

Въпреки че липсва датиране на искането за откуп, то дава на НВО три дни краен срок за извърши плащането.

От телевизията заявиха единствено, че разследването на инцидента с хакването на базата им данни продължава.

Споделяне

Още от Общество