Хамас използва Мики Маус за пропаганда на исляма

Управляващото палестинско движение Хамас прибегна до използването на култовия анимационен образ Мики Маус, за да пропагандира сред палестинските деца идеите за ислямското господство, предаде в сряда БТА.

В палестинската си верския известният герой на Уолт Дисни носи името Фарфур и се появява в популярно детско предаване по официалния канал Ал Акса, който се контролира от Хамас.

Подробен разказ за телевизионните изяви на Фарфур, които насаждат омраза към САЩ и Израел, е публикуван на сайта на еврейската неправителствена организация "Палестиниан медиа уоч" - http://www.pmw.org.il/bulletins_may2007.htm#b060507

Също като Мики Маус, Фарфур си има приятелката Сараа, с която всеки петък обясняват на малчуганите колко важни са всекидневните молитви, пиенето на мляко и въоръжената подкрепа на "съпротивата" с помощта на автомати "Калашников".

При преподаването на азбуката се използват лозунги като "Ние ще победим, Буш!" - за буквата Б, "Ние ще победим, Кондолиза!" - за буквата К, "Ние ще победим, Шарон!" - за буквата Ш. Веднага следва саркастичната забележка: "Всъщност Шарон вече умря".

Фарфур обещава, че "Ще освободим Ерусалим и Ирак, ако е рекъл Аллах, и всички мюсюлмански страни, окупирани от убийците", посочва Асошиейтед прес. В ефира на предаването децата пеят и палестински химни, които призовават за борба срещу Израел, посочва агенцията.

За да спечели повече популярност предаването предлага на малките си зрители и интерактивни игри, насърчавайки децата да четат стихове, насаждащи омраза.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?