Хамстера остава в ареста по подозрение за трафик на жени

Хамстера остава в ареста по подозрение за трафик на жени

Задържаните във вторник Антон Петров - Хамстера, Мирослав Йончев и Цветко Цветковостават в ареста заради подозрението, че са организирали престъпна група за трафик на хора и за склоняване към проституция.Това реши  Софийският градски съд след близо шестчасово заседание, продължило до късно вечерта в петък.

На него са били разпитани  две манекенки, коита со били спрени от пътуване в Белгия.  Едната от тях е основен свидетел и по думите на прокурор Милко Мончев тя има сериозни притеснения за живота си и за това е с полицейска охрана.

Момичето се присъединило през 2010 г. към известна модна агенция, в която съдружник е Мирослав Йончев. Оказало се, че това е схема за използване на манекенки за секс услуги, за които се плащало межда 600 и 1000 лв. В схемата участвал и Цветко Цветков, а Хамстера се спряга за неин ръководител от скоро, след като разпитваната манекенка го споменала в показанията си.

На заседанието стана ясно, че има неясноти в обвинениетои  че групата е в начален етап на действие. Заподозренито обаче остават в ареста тъй катокъм момента имало събрани доказателства, че задържаните за участвали в склоняване към проституция и трафик на хора. Апелативният съд ще гледа мярката на тримата след седмица.

Това е поредният арест за Хамстреа, след като само през месец май два пъти вече бе задържан по подозрения, че готвел убийствата на  висш служител на ГДБОП и на шефката на Софийския градски съд Владимира Янева. И в двата случая обаче той бе освобождаван предупредителни протоколи.

Споделяне

Още по темата

Още от България