Хаос на римското летище Фиумичино заради стачка на наземния персонал

Хаос на римското летище Фиумичино заради стачка на наземния персонал

Истински хаос цари на римското летище Фиумичино заради стачката на персонала, обработващ багажа на пътниците, посочва италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Протестът започна още в неделя и стачкуващите го определят като тиха стачка. Те спазват всички инструкции за работа, но работят възможно най-бавно и така процесът на обработка на багажите на пасажерите е силно забавен.

Хиляди куфари на пътници вчера се трупаха по пистите на летището. Пътуващите се оплакват, че така се забавят не само полетите им, но и багажите им не пристигат заедно с тях в крайната дестинация от пътуването им и ваканцията им се проваля.

Протестът на персонала, обработващ багажите, е по призив на синдикатите и е насочен срещу плана за съкращения в авиокомпанията АлИталия, която се слива с компанията от Обединените арабски емирства Етихад.

Планът предвижда съкращаване на 1590 души. Според служители на АлИталия, работещи в сектора за обработка на багажите, работата там е страшно много, персоналът е достатъчно редуциран и един служител сега върши работата на четирима души.

В петък ще има среща между синдикалните лидери и ръководството на АлИталия, за да се реши кризата. Вчера в Рим пристигна президентът на Етихад Джеймс Хоган. Той е в Италия, за да обсъди финализирането на споразумението с АлИталия.

Експерти препоръчват на онези, които искат да избегнат хаоса на Фиумичино, да пътуват с италианските високоскоростни влакове Фреча роса или Итало, които свързват всички големи италиански градове.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?