Хапка надежда: Доброволци доставят топъл обяд за медици на първа линия

Доставка на храна в габровската болница "Тота Венкова", която е една от включените в инициативата.

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще получи в понеделник за обяд топла храна като част от инициативата #ХапкаНадежда.

Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за всеки от 129-имата медици и служители на спешния център, които ще бъдат на смяна в понеделник.

Храната ще бъде доставена в 12 часа. В приготвянето ѝ участват Миам Кетъринг, Барбекю Брадърс Бърбан Бар и ресторант Ла Рока. Средствата са дарени от десетки хора.

Досега това е най-мащабната акция в кампанията, която от две седмици осигурява топъл обяд или вечеря за дежурните медицински екипи в секторите за болни от корона вирус и в спешните отделения на десетки болници в страната.

Супа или салата, основно ястие, десерти или плодове и напитки, да, носим храна, но кампанията, не е за храна – #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия, които изнемогват физически. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.

За часове в кампанията се включиха десетки хора, фирми и ресторанти. Първоначално започнахме в София, Пловдив и Габрово, но инициативата бързо се пренесе във Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Гоце Делчев, Перник, Асеновград и др. А списъкът на градовете се увеличава с часове и кампанията вече е национална. Присъединяват се много граждански организации, които поемат организацията на място.

#ХапкаНадежда е инициатива на Проект #ЗаДоброто и Гората.бг, в партньорство с Фондация "Бикоуз: помощ за благотворителността".

Дарителската сметка за подпомогане на инициативата е в Платормата.бг: https://bit.ly/38ZTogq

"Събираме даренията седмица за седмица и ще поръчваме храната на ресторанти и фирми, които вече са дарители в инициативата. Така ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на собственото си оцеляване продължават да правят добро за друг", съобщиха организаторите. 

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?