Хърватинът Иван Може убит?

Възможно е Иван Може да е мъртъв. Това е една от версиите, по които се работи след изчезването на хърватина в петък срещу събота миналата седмица. Адвокатът на Може също смята, че най-вероятно клиентът му не е жив.

Може бе оправдан миналата седмица по обвинението за убийството на Асен Петров – Шаки и на полицая Кирил Живков в букмейкърски пункт в Княжево през 2004 г. Смята се, че хърватинът е член на балканска група за мокри поръчки, ръководена Роберт Матанич.

В петък вечерта Може изчезна след като се весели в дискотека в Сливница. Арестувани бяха трима души, за които се смята, че са близки до убития Шаки и които бе предположено, че са отвлекли Може.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу тримата - Йосиф Йосифов – Йоско, Пламен Симеонов и Мариян Атанасов. Тримата са признали, че в петък срещу събота вечерта са били заедно с Иван Може и че са се возили в един автомобил. Разказали още, че само са го набили и го изхвърлили край жп прелез.

Една от версиите, по които се работи, е скорошен конфликт между Иван Може и групата на Йоско.

Въпреки че съдът оправда хърватина, отмъщение е другата версия, която разследващите проверяват.

"Работи се по няколко версии. Нито една не е изключена", каза прокурор Нели Сигридова и уточни, че е възможно Иван Може да се укрива.

След задържането на похитителите, е намерен и джипът, с който Иван Може е отвлечен от дискотеката. Според информация на БНТ по колата имало кръв.

Полицията е проверила и всеки квадратен сантиметър от голям район, в който чрез GSM мрежата е установено, че похитителите на Може са прекарали дълго време в ранните часове на съботния ден.

"По тях се работи много активно. В това число и с други оперативно-издирвателни мероприятия. С разпити на други хора и т.н. И мисля, че този път полицейските органи действаха много бързо и много добре", коментира за БНТ вътрешният министър Румен Петков.

За разследващите в момента най-важно е да открият хърватина. Адвокатът на Иван Може смята, че клиентът му няма причини да се крие. Тази седмица щял да внесе молба за напускане на страната. Дори в петък уведомил семейството, че в най-скоро време ще се прибере.

"Колкото повече време минава, толкова повече в мен се затвърждава убеждението, че той вече не е жив. Всякакви други предположения са безпочвени и са абсурдни", смята адвокатът на Иван Може Николай Беров.

Във вторник прокуратурата ще поиска постоянен арест за Йосиф Йосифов, Пламен Симеонов и Мариян Атанасов.

Споделяне

Още по темата

Още от България