Хърватия, Чехия и Исландия най-популярни места за туризъм в Европа

Хърватия, Чехия и Исландия най-популярни места за туризъм в Европа

Европейската асоциация на туроператорите определи най-популярните сред туристите европейски страни по редица критерии, като на първо място в общата класация е Хърватия, предаде интернет сайтът newsru.com, цитиран от БТА. Допитването е проведено сред големите туроператори, работещи с милиони туристи.

Като най-интересна страна, пътуването в която доставя удоволствие, на първо място е поставена Хърватия с 23% от гласовете в допитването. Втора е Чехия с 15%, а трета е Исландия с 13%.

Изпълнителният директор на Европейската асоциация на туроператорите Том Дженкинс смята, че първото място на Хърватия може да се обясни с факта, че тя е станала истинска европейска страна, без в същото време да възприеме недостатъците на членството в ЕС, както и с по-ниските с около 19% цени в страната в сравнение с най-близките конкуренти - Италия и Гърция.

В категорията "Най-добро съотношение между цени и качество" Хърватия е първа, заедно с Испания с 19% от гласовете, а трета е Чехия с 13%. На последно място по този показател е Великобритания, смятана от 57% от европейските туристи за "необосновано скъпа". Все пак експертите са я наредили на второ място - след Швейцария - по показателя "природна красота".

В Германия за парите си получавате най-доброто в Европа обслужване. Ако искате романтична почивка, идете в Париж (71% от гласовете). Ако сте любители на живописта, трябва да посетите Италия (Венеция и Рим), смятат 94% от запитаните. Най-добрите нощни клубове в Европа са в Лондон и Барселона.

За обиколки по магазините участниците в допитването препоръчват най-вече Лондон, Париж и Милано. Мястото с най-добри и евтини ресторанти е Прага, а с най-добри ресторанти - Париж.

Като най-популярни сред туристите забележителности са посочени Айфеловата кула в Париж, London Eye и римският Колизеум.

Споделяне

Още от Бизнес