След като сам се предаде на полицията в Ню Йорк

Харви Уайнстийн бе обвинен в изнасилване и освободен срещу 1 млн. долара

Харви Уайнстийн бе обвинен в изнасилване и освободен срещу 1 млн. долара

Скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн бе обвинен в петък в изнасилване и сексуални престъпления, извършени срещу две жени в Ню Йорк.

Това стана, след като той сам се предаде на местната полиция 8 месеца след началото на скандала около обвиненията в сексуален тормоз, отправени му от десетки актриси.

Няколко часа по-късно съдът в Манхатън определи на Уайнстийн гаранция от 1 милион долара в брой. Освен това магистратите решиха разрешиха на продуцента да пътува само в щата Ню Йорк и съседния му щат Кънектикът, като бъде проследяван с GPS.

От своя страна Уайнстийн се съгласи да предаде паспорта си на властите. Очаква се съдът да заседава по делото срещу него на 30 юли.

Преди определението на магистратите от полицията в Ню Йорк съобщиха на специален брифинг, че холивудският продуцент е "арестуван, регистриран и обвинен в изнасилване и сексуално престъпни действия, сексуален тормоз и сексуални инциденти включващи две различни жени".

До момента Харви Уайнстийн категорично отхвърля всички обвинения, отправени му от различни актриси. Като реакция на разкритията от миналата година се появи и хаштагът #MeToo – знак, обединител в социалните мрежи на милиони лични и болезнени истории, но и превърнал се в глобална кампания против насилието. Уайнстийн бе един от най-влиятелните мъже в Холивуд, преди близо 70 жени да го обвинят в сексуално посегателство, включително изнасилване.

Споделяне

Още от Свят