"Хебросбанк" прави консорциум с "Шарлеман Кепитъл Лимитид" за приватизацията на "Биохим"

"Хебросбанк" ще участва в процедурата по продажба на "Биохим" заедно с инвестиционната компания "Шарлеман Кепитъл"( преди "Риджънт Юръп"), която е независима инвестиционна компания, специализирана в управлението на публични и частни инвестиционни фондове в Централна и Източна Европа. Дяловете в образувания консорциум са 99% на "Хебросбанк" и 1% на "Шарлеман Кепитъл".

На 17 януари 2002 година Банкова консолидационна компания определи 95 милиона лева минималната цена за раздържавяване на банка "Биохим". Купувачът трябва да бъде с петгодишна корпоративна история, да има собствен капитал минимум 100 милиона лева и да бъде търговска банка - ако е консорциум - водещата институция в него да бъде търговска банка с пълен лиценз за банкова дейност.

Причината за създаването на консорциум от "Хебросбанк" е факта, че институцията има собствен капитал по-малък от 100 млн.лв.

Поканените от БКК потенциални купувачи на банката са седем - "Банк Аустрия", "Сосиете Женерал" - Париж, "Търговската банка на Гърция", Ти Би Ай холдинг, "Булбанк", "Росексимбанк" и "Хебросбанк".

"Хебросбанк" започна днес предприватизационно проучване на банка "Биохим". Одитът трябва да приключи до 5 април и ще се извърши от"ПрайсУотърхаусКупърс".

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?