Хеликоптер катастрофира върху покрива на небостъргач в Манхатън

Хеликоптер катастрофира върху покрива на небостъргач в Манхатън

Един човек е загинал снощи при катастрофата на хеликоптер върху покрива на сграда в Манхатън, съобщиха властите в Ню Йорк, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Катастрофата е станала малко преди 18,00 ч. по Гринуич. Пожарната служба потвърди в Туитър, че е загинал един човек, засега неидентифициран. Предполага се, че загиналият е пилотът на хеликоптера, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс.

Хеликоптерът се е възпламенил, докато е правел опит да се приземи върху сградата, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който изключи възможността да става дума за терористично нападение. Куомо изтъкна, че към настоящия момент все още не се знае колко души е имало в хеликоптера. Според губернатора при катастрофата цялата сграда се е разтресла, но никой в нея не е бил ранен. Пожарът, който избухнал на покрива вследствие на катастрофата, бързо е бил овладян. 51-етажната сграда е евакуирана.

По време на катастрофата в Ню Йорк е имало силен дъжд и мъгла, отбелязва Франс прес.

Пилотът, загинал при катастрофата на хеликоптер в Ню Йорк, бе идентифициран, предаде във вторник Асошиейтед прес. Компанията "Америкън Континентъл Пропъртис", използваща хеликоптера, заяви, че името на пилота е Тим Маккормак и че той е работел като пилот на компанията през последните пет години.

Компанията посочи в изявление, че "сърцата ни са с неговото семейство и приятели".

Маккормак е получил разрешително за пилот през 2004 г., става ясно от базата данни на Федералното управление за авиация на САЩ. През миналата година е получил и разрешително за инструктор на пилоти.

Споделяне

Още от Свят