Хеликоптер падна в морето до плаж пълен с хора на Царево

По чудо няма жертви и пострадали

Сн.Архив

Частен хеликоптер падна в морето до плаж пълен с хора и на 200 метра от площада на Царево. По чудо няма жертви и пострадали при инцидента, който се е разиграл за секунди около 14 часа в събота.

Машината е собственост на софийска фирма. Управлявана е от 61-годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна, с който са пътували двама мъже от София на 43 и на 57 години.

Инцидентът

Хеликоптерът е излетял от авиобазата в село Калиманци, област Варна, в 13.10 ч и се е отправил в посока Царево.

Около 14 часа в района на пристанище Царево при опит за преминаване за втори кръг за кацане, пилотът губи контрол над машината. Оборотите на хеликоптера падат и захождайки машината падна в морето и потъва.

По това време в Царево се е провеждало републиканско състезание по джет ски. За това се предполага се, че собственикът на машината, чието име не се съобщава, е искал да гледа състезанието по отблизо. Всичко се е разиграло за около двайсетина секунди по думите на кмета на Царево Георги Лапчев.

Именно състезателите са били първите, които са се притекли на помощ на тримата мъже от хеликоптера. Те са успели да излязат от машината. Разпитани са от полицията. Имената им не се съобщават.

Риск за плажуващите

Според кмета на Царево е имало реална опасност за хората, които са били на плажа.

"Падаща машина, предизвиква какви ли не опасности. Късмет е, че не е залитнал в посока към плажа. Паднал е обаче така да се каже в центъра на Царево, защото този залив се намира на 200 м от площада", каза Георги Лапчев.

Той допълни, че някои от плажуващите взели падането на хеликоптера за туристическа атракция и дори поздравили кмета за идеята. Лапчев не знаеше имената на пътуващите в хеликоптера.

Няма официална информация какви ще бъдат последствията за нарушителите.

Споделяне

Още от България