Хеликоптер падна в Северно море, 10 жертви

Хеликоптер с работници от нефтена платформа падна в Северно море по северо-ицточното крайбрежие на Шотландия в сряда, а спасителните екипи откриха телата на 10 от хората на борда, предаде Скай нюз. Останалите шестима се считат за безследно изчезнали.

Вертолетът Bond Super Puma на компаниията Bond Offshore Helicopters с 14 пътника и двама души екипаж на борда се разби в сряда сутринта във водите на Северно море, връщайки се на брега с работници от нефтена платформа. Чий е нейният собственик все още не се съобщава.

В спасителната акция се включиха два хеликоптера на британската брегова охрана, а най-близкият до мястото на инцидента кораб веднага след сигнала изпратил спасителна лодка в търсене на оцелели.

Надеждите за намиране на такива са слаби, тъй като според специалисти този вид хеликоптери имат леко оборудване, но тежки двигатели и при твърдо падане във вода екипажът няма много опции за действия.

Скай нюз отбелязва, че само преди месец – през февруари 2009 г., същата серия вертолети на същата компания претърпя катастрофа пак в Северно море, но хората на борда оживяха. Причината за тогавашния инцидент бе силната облачност.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?