Херо е новият треньор на “Лудогорец“

Херо е новият треньор на “Лудогорец“

Димитър Димитров-Херо бе обявен в неделя за треньор на шампионите от “Лудогорец“. Той за последно работи в Иртиш (Павлодар).

Херо започна кариерата си на треньор в “Нефтохимик“ през 1985 г., където работи 12 години. През 1997 година стана треньор на “Литекс“, а година по-късно бе назначен за национален селекционер на България.

Именно под негово ръководство България постигна един от най-добрите си резултати за последните 20 години - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 година, припомня “Спортал“.

След като напуска националния отбор Димитър Димитров се върна “Литекс“, а след това води “Левски“, “Велбъжд“ (Кюстендил), “Локомотив“ (Пд) и “Нафтекс“.

Първият чуждестранен отбор на треньора е “Ал Насър“ от Саудитска Арабия. След година в Близкия Изток Херо се върна в България, за да поеме “Черноморец“ (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския Амкар (Перм), с който участва в турнира Лига Европа.

След това Димитров се върна в Саудитска Арамия, където води “Кадисия“. През 2011 г. Димитров отново стана  треньор на “Черноморец“ (Бургас) до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския Иртиш (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския “Дунав“.

Споделяне

Още от Спорт