Херо Мустафа и служебният премиер: Борбата с корупцията е основното

Херо Мустафа

Борбата с корупцията в България е от основно значение. Около това мнение са се обединили служебният премиер Стефан Янев и американската посланичка у нас, които са се срещнали в петък.

Двама са обсъдили и "въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение", съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Преди ден Херо Мустафа отново наблегна на необходимостта от ефективна борба срещу корупцията у нас. По думите ѝ борбата с корупцията е пряко свързана с позицията на България като стабилен член на НАТО на югоизточния фланг на Алианса.

В петък Херо Мустафа е обсъдила с Янев и теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата "Три морета", които са от дежурния дневен ред на подобни разговори.

Освен това двамата са обърнали и "специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса".

Споделяне

Още по темата

Още от България