Херо Мустафа: Корупцията пречи на икономическия растеж

Херо Мустафа

Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите на региона и тя пречи на икономическия растеж, както и на правителствата да развиват своите страни, заяви американският посланик в София.

Според Херо Мустафа корупцията дава възможност за радикализация и екстремизъм и за това са ни нужни нови начини за борба.

Откривайки международен форум за сигурността на Балканите, тя заяви, че без интеграция на всички страни от региона, Европа е по-слаба.

Никоя страна не е изолирана от екстремизма и радикализацията, проблемите се разпростират през границите поради движението на хора, посочи дипломатът и поздрави България за това, че следва приоритетите на европейския дневен ред и за постигнатото по време на европредседателството.

"САЩ и България никога не са имали по-силни връзки. Благодаря на България за това, че започна да работи активно за интеграцията на Западните Балкани по време на своето председателство на Съвета на ЕС и продължава да го прави с форуми като този", добави тя. 

В речта си Херо Мустафа отчете значимостта на срещата на най-високо ниво между България и САЩ, състояла се наскоро.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че обменът на информация е високоинтензивен и в реално време.

Радикализацията, независимо от идеологията, е реална заплаха, която подкопава ценности и устоите на закона, заяви той. Необходим е мултидисциплинарен подход и дългогодишни усилия на международно ниво.

Следим мрежите на трансграничната престъпност, трансферите на пари, пропагандата в интернет, посочи той.

Споделяне

Още по темата

Още от България