Хесус Кабайеро е новият шеф на концесионера на летище "София"

Председател на Надзорния съвет на "СОФ Кънект" ще бъде Тиери До

Новият изпълнителен директор на концесионера на летище "София" - "СОФ Кънект" е Хесус Кабайеро, съобщиха от компанията.


Новият изпълнителен директор на "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро, Илияна Цанова и новият председател на Надзорния съвет на концесионера Тиери До (от ляво на дясно)

Той има 17-годишен опит в летищния мениджмънт, 12 от които е управляващ директор. Хесус Кабайеро е бил част от управлението на летищните хъбове в Мадрид и Барселона, на предпочитаното от много туристи летище в Малага и главен директор на летищата в Мелила и в Севиля.

По образование Хесус Кабайеро е авиационен инженер със специализация в сферата на летищата, въздушните навигационни системи и въздушнотранспортния мениджмънт. Той има магистърска степен по бизнес администрация и управление от Камарата за бизнес, търговия и индустрия на Испания. Завършил е бизнес училището към университета на Навара по програмата за лидерско развитие.

Под неговото ръководство летището в Севиля постига забележителен ръст на пътническия трафик и се утвърждава като фактор за развитието на туризма и индустрията в региона, е посочено в съобщението.

Промяна има и в Надзорния съвет на "СОФ Кънект" АД, където Тиери До, изпълнителен директор на фонда "Меридиам", основният акционер в "СОФ Кънект", и досегашен негов член ще замени от септември председателя на Надзорния съвет Илияна Цанова. Тя поема поста на заместник-директор на Генерална дирекция "Бюджет" на Европейската комисия.

Превръщането на летище "София" в съвременно и конкурентно европейско летище, както и прилагането на най-високите екологични, корпоративни и социални стандарти, са сред приоритетите на мениджмънта на "СОФ Кънект", се казва в съобщението на компанията.

Бъдещите планове за развитие и иновация съчетават корпоративните ценности с осигуряването на устойчива инфраструктура, която да подобри пътническото преживяване.

Предстои обновяване на интериора - места за сядане с иновативен дизайн, интегрирани съвременни станции за зареждане на мобилни устройства, както и осигуряване на високоскоростен безплатен интернет.

В процес е обновяването на санитарните помещения, детските кътове и търговската зона. Предвиждат се повече ресторанти, кафенета и магазини, в които да се предлагат водещи български и световни марки.

Наскоро летище "София" бе сертифицирано с най-високата степен за работа в условия на коронавирус от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe). За безопасността и удобството на пътниците лаборатории за тестване за Covid-19 се създават на Терминал 1 и Терминал 2.

В обществената зона на Терминал 2 пътниците и гостите на летище "София" вече могат да разгледат и да се запознаят с етапите за развитие и модернизация на най-голямото международно летище у нас, представени в интерактивен проект. Идеята е на Тиери До, изпълнителен директор на "Меридиам" и член на Надзорния съвет на "СОФ Кънект". Целта е да се визуализира трансформацията на летището. Съдържанието постоянно ще се обновява в съответствие с плановете на компанията за осигуряване на информационна прозрачност, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес