Хилари Клинтън благодари на Бил за жизнения си опит от "всякакъв вид"

Новият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън разсмя публиката по време на церемонията си за стъпване в длъжност. В речта си тя благодари на съпруга си Бил Клинтън за получения жизнен опит. "Признателна съм му за получения жизнен опит" каза тя и добави след кратка пауза: "от всякакъв вид".

Това предизвика смеха на събралите се на церемонията дипломати и политически представители. Посмяха се още дъщеря им Челси, майката на Хилари и самият Бил Клинтън, предаде АФП.

С по-сериозен тон държавният секретар в администрацията на Барак Обама благодари на съпруга си и за "изключително богатия" живот, за който му е "абсолютно признателна". Краят на управлението на Бил Клинтън в Белия дом бе белязано от връзката му със стажантката Моника Люински. Това го доведе до започването на процедура по импийчмънт, но в края президентът бе освободен от всички обвинения.

Хилари Клинтън се закле с ръка върху библията, държана от съпруга ѝ, пред вицепрезидента Джоузеф Байдън. Тя бе съперник на Байдън и Обама на вътрешните избори за президентската номинация на Демократическата партия.

"Никой от нас не е мислел, че ще бъдем тук заедно и ще правим това, което правим", каза г-жа Клинтън. Животът носи изненади, а политиката още повече, добави тя. На церемонията присъстваха няколко предшественици на г-жа Клинтън, сред които Хенри Кисинджър, Джеймс Бейкър, Мадлин Олбрайт и Лорънс Игълбъргър.

Споделяне

Още от Свят