Хилари Клинтън: Бюджетът на Тръмп е "неописуемо жесток" към милиони американци

Хилари Клинтън: Бюджетът на Тръмп е "неописуемо жесток" към милиони американци

Бюджетът на републиканския президент на САЩ Доналд Тръмп показва неописуема жестокост към милиони американци и деца, заяви бившата кандидат-президентка, цитирана от Асошиейтед прес.

Хилари Клинтън отправи критиките си на среща в Ню Йорк, организирана от неправителствената организация Фонд за детско здраве. Вчера Тръмп публикува проектобюджет, който предвижда драстично съкращаване на програмите за бедните и инвалидите.

Планът на Тръмп за разходите показва "липса на въображение и пренебрежение към проблемите на милиони американци", заяви Клинтън и призова обществото да не запазва мълчание.

Проектобюджетът предвижда значително повишение на разходите за отбрана, но то беше сметнато за недостатъчно от някои републиканци, отбелязва Франс прес. Сенатор Джон Маккейн заяви вчера, че "след години на съкращения на разходите на отбрана, този бюджет не успява да осигури необходимите ресурси".

Проектобюджетът на Тръмп предвижда повишение на разходите за отбрана за 2017 г. с 10 на сто спрямо предложението на предишната администрация на Барак Обама.

Заложените в бюджета на Тръмп параметри за съкращаването на помощите за бедните, болните и живеещите в селските райони отразяват исканията на консерваторите за по-малко правителство, но засягат много от хората, които гласуваха за него през ноември, подчертава Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?