Хилари Клинтън: Исторически момент в българо-американските отношения

Хилари Клинтън и Николай Младенов

Като исторически момент в българо-американските отношения окачестви държавният секретар Хилари Клинтън вчерашната среща на българския министър-председател Бойко Борисов и американския президент Барак Обама във Вашингтон. Това съобщи Министерството на външните работи след състоялия се във вторник в Брюксел разговор между външния министър Николай Младенов и държавния секретар на САЩ по време на срещата на външните министри на страните от НАТО.

Министър Младенов открои енергийната сигурност и диверсификация, отпадането на визите за български граждани и социалното осигуряване на сънародниците в САЩ като важни въпроси на двустранното ни сътрудничество.

Кризата в Сирия и нейното отражение върху сигурността в региона, както и евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани също бяха сред темите на разговора.

Външният министър връчи на държавния секретар на САЩ най-високото отличие на МВнР "Златна лаврова клонка”, като знак на признание за приноса на Хилари Клинтън за развитието на българо-американските отношения.

Министър Николай Младенов заедно с министрите на вътрешните работи и на отбраната Цветан Цветанов и Аню Ангелов бе част от делегацията на премиера Бойко Борисов във Вашингтон.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят