Хилари Клинтън обеща половината министри в правителството да са жени

Хилари Клинтън
Хилари Клинтън заяви, че ако бъде избрана за президент, половината от министрите в кабинета ще са жени, съобщи Асошиейтед прес.
 
В дискусионно студио на телевизия Ем Ес Ен Би Си водещата Рейчъл Медоу попита Клинтън дали ще повтори обещанието, поето и изпълнено от канадския премиер Джъстин Трюдо - да назначи жени на половината позиции в правителството си.
 
Водещата претендентка за номинацията на демократите отвърна, че възнамерява да състави "кабинет, който прилича на Америка, а жените представляват 50 процента от Америка".
 
Изказването на бившият държавен секретар до голяма степен бе посветено на защитата на правата на жените. "Много момиченца в тийнейджърска възраст биват подложени на силен натиск от страна на медиите. Внушава им се, че не са достатъчно привлекателни, не са достатъчно добри. Това трябва да престане", каза Клинтън. 
 
Тя се обяви също за това мъжете и жените в САЩ да имат равни възможности.
 
Само четирима от 15-те министри в правителството на Барак Обама са жени: министърът правосъдието Лорета Линч, на вътрешните работи Сали Джуъл, на търговията Пени Прицкър и на здравеопазването и социалната политика Силвия Матюс Бъруел. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?