Хилари Клинтън съветва да не се бърза с импийчмънта на Тръмп

Хилари Клинтън, сн. ЕПА/БГНЕС

Бившата кандидатка на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън посъветва конгресмените да не бързат с процедура за импийчмънт на президента Доналд Тръмп след публикуването на редактирания доклад на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде ДПА.

В статия във в. "Вашингтон пост" Клинтън препоръчва двупартиен подход.

Дебатът как да се отвърне на руската "широкообхватна и системна" атака сега "е сведен до лъжлив избор: незабавен импийчмънт или нищо", пише тя и добавя, че историята предлага "по-добър начин да се обмислят предстоящите варианти на избор".

Клинтън казва, че докладът оставя някои въпроси без отговор отчасти заради "редакциите и словесни еквилибристики" на министъра на правосъдието Уилям Бар. Тя обаче определя този доклад като пътна карта, която може да се използва, за да се прецени дали има основания за импийчмънт на Тръмп.

Клинтън приканва Конгреса да предложи на страната "проницателен патриотизъм, а не инстинктивна партизанщина", и казва, че без значение дали това се харесва на някои хора или не, републиканците споделят отговорността да бъде защитена страната и да се запълнят празнините в доклада.

"Интересите на страната ще бъдат обслужени най-добре, като се оставят настрана партийните и политическите съображения и се действа обмислено, справедливо и безстрашно", казва тя и приканва Конгреса да организира обстойни изслушвания.

В статията Клинтън отбелязва също, че когато е била държавен секретар, е седяла срещу руския президент Владимир Путин и знае "от първа ръка, че той се стреми да отслаби" САЩ.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят