Хилари Клинтън се обяви за по-мащабни действия на САЩ срещу "Ислямска държава"

Хилари Клинтън се обяви за по-мащабни действия на САЩ срещу "Ислямска държава"

"Ислямска държава" е в сърцето на модерния тероризъм, заяви претендентът за кандидат - президент на Демократическата партия Хилари Кринтън, която бе държавен секретар на САЩ в първия мандат на Барак Обама.

Физически анклави в Ирак и Сирия, международна терористична мрежа, която включва подразделения в целия район и извън него, и идеологическо движение на радикален джихад. Ние трябва да се насочим и да унищожим и трите, заяви Клинтън в четвъртък.

Тя се дистанцира от стратегията на Барак Обама за справяне с екстремистите от ИД, като се обяви за по-сериозно използване на американски сухопътни войски и по-интензивни въздушни удари.

Тя изключи изпращането на десетки хиляди американски войски, както бе в Ирак и Афганистан, но даде да се разбере, че би водила много по-настъпателна политика, отколкото сегашната администрация на Обама.

Съединените щати водят тази битка вече повече от година, време е да започне нова фаза и да разширим и интезифицираме нашите усилия, заяви Клинтън във външнополитическата си реч пред Съвета за външна политика в Ню Йорк.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?