Хилари Клинтън се връща на политическата сцена с движение срещу Тръмп

Хилари Клинтън се връща на политическата сцена с движение срещу Тръмп

Неуспелият кандидат за президент на Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън обяви в понеделник, че планира да създаде ново движение, кръстено "Заедно напред", което ще пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп, предадоха "Франс прес" и ДПА, цитирани от БТА. Изявлението е първи сигнал за връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп.

Тя посочва в серия от постове в "Туитър", че през последните няколко месеца е размишлявала и е прекарвала време със семейството си. "Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят", добави Клинтън.

Тя не скрива, че годината не се е оказала такава, каквато е очаквала, но вече знае за какво ще се бори - "една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Хилъри Клинтън посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: "Индивизибъл", "Калър ъф чейндж", "Имърдж Америка", "Рън фор съмтинг", и "Суинг лефт".

Споделяне

Още от Свят